Stagneliusskolans datorer

I källaren kan man sitta om man vill ha snabba datorer. Det är ofta relativt tyst och städat därnere. Men risken för att folk ska tro att man är "spec" när man sitter där ökar eftersom det är i källaren som förstärkningslärarna, "spec-lärarna", håller till. Alternativet är då att sitta i biblioteket, men chansen att det ska finnas datorer som är lediga är väldigt liten för det mesta. Att den dessutom ska fungera eller vara någorlunda snabb är typ lika sannolikt som att det inte är köttbullar i matsalen den dagen. Inte så värst stora odds alltså.
I ettan brukade vi sitta uppe i D4 eftersom ingen brukade orka gå alla trappor upp till fjärde planet bara för att hitta en dator (om man inte hade lektion) så där fanns ofta lediga sådana, och de var snabba och hade photoshop också. Men nu i tvåan har också vi insett att nej, det är fan inte värt det.
Sen har vi ju alla datorsalar på skolan, men för att få använda dem måste man ha bokat salen och har man inte det är det nackskott på om man vill komma in där under lektionstid. Fy för dem som försöker med något så fruktansvärt omoraliskt, mitt på ljusa dan också! 

I år har vi fått något nytt till skolan, nämligen Fort Knox-vagnen. Det är en vagn med en massa bärbara datorer som finns i ett VALV på biblioteket. Att boka den betyder att man måste veta exakt på vilka lektioner som de ska användas eftersom man måste boka den typ tre månader i förväg...

Nu har jag skrivit en lång text om datorerna på vår skola istället för att skriva franskaläxan till imorgon.
Fy Johanna.


Kommentarer
Postat av: sarah-louise

Poetiskt.

2010-05-03 @ 18:58:07
Postat av: FRIDA

åh, jag HATAR datorbristen på skolan! och faktumet att nästan inga lärare är villiga att öppna en helt tom datorsal även om man behöver skriva på ett skolarbete är ännu mer irriterande. och fort knox-vagnen, vilket skämt. vi har fått använda dem så mycket som två gånger eftersom alla lärare tycker att vagnen är för TUNG för att släpa runt på. åh, så värdelöst!

2010-05-04 @ 13:36:48
URL: http://freathe.blogg.se/
Postat av: emma

Det är katastrofalt hur dåligt med datorer det egentligen är. Kan dock tipsa om en höjdaredator utanför b2, den är go den!

2010-05-11 @ 20:38:25
URL: http://emmathuresson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0