A free day for me and my class friends

Resursdag idag! Jag har spenderat min ledighet (fast vi är inte lediga, vi har RESURSDAG som barvestad sa. alla bara jaja så är vi lediga hähä) med att ha utvecklingssamtal i skolan och sedan gick jag och Loffe till Holmgrens. Där var det en jättetjock man. Det gick från att vi sa "aw, titta vad glad han är fastän han är så tjock" till "fy fasen vad läskig, nu går vi innan han tar på oss. måste han sitta och prata för sig själv samtidigt som han tittar förväntansfullt på oss? INGET KOMMER HÄNDA!!"

Sen fyndade jag på stan minsann! Skor och bandeau-toppelitoppar för hundrafemtio spänn. Fett billigt. Kolla va fint:


Nu sitter jag här och är deppig av nervositet. Ska jobba om trekvart, PÅ RIKTIGT. Efter en gång. Wäh.

HEIDÅ


Eclipse

Alltså. Jag ska ju vara en försvarare av dessa smutskastade skräckromantiska filmer. Jag kan inte förneka det när jag läste böckerna så intensivt att jag glömde bort att duscha och äta på flera veckor, TYP. Och jag tycker att böckerna är awesome, det finns en anledning till att de är så älskade av så många (tolvåriga flickor med tandställning) runt om i vår värld.

Men den här trailern, den är bara bajs. Om hela filmen är så kommer jag att...
INTE SE NÄSTA FILM MED LIKA STOR ENTUSIASM. Så det så.



Kolla liksom! Edward ser inte alls mystiskt sexig ut, bara ohälsosam. Varulvarna rör sig som om dom vore datoranimerade. Victoria slänger med håret för mycket för att det ska ge någon effekt. Och vad är grejen med att alla nyfödda stiger ur vattnet som värsta zombieserna?! Fan va tacky.

Mmm, my dingdingdong.

Nu har jag varit på tårta i Funkabo. Vi åt tårta. Och lekte den där leken där alla har en lapp med ett namn i pannan så ska man gissa vem man är. Jag var Günther och gissade rätt.
Det var trevligt, men trevligast var nog att jag åkte bil hem. Mmm, bil. Måste verkligen kolla upp intenstivkurs till i sommar, hade varit sjukt nice att kunna göra det i slutet av sommaren... körkort innan första oktober 2010 är målet, woho.

Gosig natt! Och grattis Rut. Och förlåt mamma att jag väckte dig när jag glömde nyckeln innan. Puss.

För att öka den kulturella allmänbildningen bland alla mina läsare


så vill jag att ni tittar på ett klipp ur min svenska favoritfilm, Släpp fångarne loss. Om ni tycker om den; välkommen hem till mig, jag har hela filmen.
Om ni inte tycker om den; välkommen hem till mig, jag har hela filmen.

Craves

Ikväll känner jag att jag skulle vilja vara uppe till typ två och skriva lite djupa texter, ligga på golvet och titta upp i taket, äta nattmackor med apelsinmarmelad och oboy till, kanske gå ut i trädgården och bara andas in aprils sista dagar.

Ni vet, glammiga grejer? (nej, hur ska ni veta det? eller rättare sagt; hur ska JAG kunna veta att ni vet? får ju inga kommentarer alls. typ en på var åttonde inlägg. aja-baja! fortsätter det såhär kan jag ju inte ha en Frågestund med er Läsare. tänk på det...)

Idag har jag mest sovit hela dagen. Och läst en dålig bok som jag ska diskutera imorgon. Lillemor be goin' down!


Inlinesade med frideli idag. Vi åkte i fem minuter, sen satt vi på en brygga. Sen åkte vi hem. Nöjd.

Ibland vill jag skryta lite.

Detta är min pianoläxa. Jag kan svåra grejer. Mmm, underbarn

!!Panic at the disco!!!

Facebook funkar inte.

VAD GÖR MAN?!
man går och sover. och hoppas att mr Internet har löst problemet imorgon, för såhär kan vi inte ha det. Godnatt!

Blandade bilder från mappen 2010-04-25


vårbukett i mitt fönster. ser inte alls mysigt ut när man tar det med blixt, men titta vad fina blommor jag har!

gunsi i vårt rum @skanstulls vandrarhem i stockholm förra helgen.

pretty jo-hanna. tihi!

pappa spelade i kyrkan i söndags. vilket drag woho!

Tips för en bra dag:

-gå upp sent. ät god frukost
-chilla loss!
-skriv en massa onödigheter, typ skolarbete
-spring två kilometer med din mamma
-duscha och ät middag. diska åt din mamma
-åk och spela Sune och Ryska Posten med ditt crew minus kajsa
-kom hem vid midnatt och dammsug ditt rum, plocka undan tvätt och packa ur gamla väskor
-blogga.


ett till tips: vinn ett spel, det piggar alltid upp! så det gjorde jag. vann alltså. det är därför de ser så sura ut på bilden!

CrAZzzy!11!


Hej bloggen min.

Idag har jag jobbat för första gången på Kullzénska. Är helt slutkörd i hövvet och mina fötter är avdomnade efter allt spring. Men jag får fet rabatt och wienerbröd med mig hem när ingen annan vill ha dom, så jobbet är värt.

Nu ska jag och mamma se på film, Hasse och Tage. Mina nya favvizzar. Känner mig kulturell när jag kollar på dem. Kulturell och politisk.

Hejdå!


Jag börjar bli bättre! Tihhihiihhi


!

Alltså, sjukt deppigt att kolla på Livet enligt Rosa. För det gör jag nu, på Youtube. Hela avsnitt.

Men i alla fall. I serien blir hon ju kompis med Pamela, en tjej som är sjukt vuxen= hon går i sjuan. Men det deppiga är att hon som sjundeklassare, alltså typ tolvåring, är bland de tio bästa inom bågskytte i Sverige. Jag ba :O:O:O Vad har jag åstadkommit i mitt liv?


Nu ska jag springa. Chachacha.

Hehe, jag kan inte det här med Picasa. Men jag ska lära mig, promizz

Jag körde ohl-yn idag. All in. Ohl-yn.

Hehe. Jag vet. Vitsigt, ändå så tråkigt.

Men i alla fall. Idag fick vi reda på att självaste Lars Ohly var i Kalmar och att han i eftermiddag skulle komma till, hör och häpna, Staggs aula för att prata. Vi lyckades övertala Peter Hultsberg att få gå dit, så en och en halv timme spenderades sittandes längst bak i aulan och jag försökte lyssna och skapa en uppfattning om hur Vänsterpartiet tycker och tänker, i alla fall mr Ohlys åsikter.

Men jag gick därifrån inte mycket klokare än vad jag var när jag gick in. Fan också.


DET BLIR SNART KRISTDEMOKRATERNA FÖR MIG OM JAG INTE KOMMER PÅ VAD JAG TYCKER. Eller hundpartiet, det lät ju också bra.

  
Ja, varför inte?

Jag kokar kaffe med rumpan.

Jag sitter uppe alldeles försent, jag har glömt att göra den simplaste naturkunskapsläxan till imorgon(att hämta en bok på apoteket) och skolarbeten hopar sig i skolan just nu. Dessutom snöar det utanför mitt fönster.

Men det gör inget när man har sett Syskonen. Jesper Rönndahl och Josefine Johansson, dö aldrig ifrån mig.




Godnatt

Update ppl

Hej. Jag har sprungit slingan nu. För andra gången inom loppet av en vecka, WOHO. Nu ska jag inte duscha, istället ska jag laga mat och lägga lite sosse-svett i grytan så blir den redigt god (INTERNT SKÄMT JAG ÄR INTE ÄCKLIG OCH DROPPAR INTE SVETT I MATEN). Sen blir det skriveri på ordenadoren för hela slanten. Mmm, hälsoarbete (första arbetet jag ljuger mig igenom hela vägen, ska bli intressant att se ifall jag får högt betyg för något osm är moraliskt fel)

Nu kom mamma! Krämkräm

I don't care if we're just friends, I can hang out with myself.

Äntligen har Kate Nash kommit med lite nytt! Jag har väntat...sen 2007 egentligen, när hennes förra skiva släpptes. Så det var på tiden tycker jag. Sen att hon än en gång träffade mig rätt i aortapumpen med sina opretentiösa texter och icke-melodier, det är bara underbart.  
Nu ska jag spela piano, har tappat min förmåga att öva så min pianolärare tycker inte om mig längre. Krämkräm


Åh vad jag likear videon. Så jag. Inte att vara flygvärdinna, men bitter på andra människor. I hemlighet.

Hur lyckliga kan vi bli?

På senaste tiden har livet bara flutit på för mig. I skolan har jag deletat min ångest så jag mår sjukt mycket bättre, och resultaten har bara blivit bättre sen dess. Jag har fått jobb på det enda caféet jag inte ringde tillbaka till, det var av deras intresse de ringde. Börjar på fredag och lönen är typ tio kronor högre än förra året. Kommer tjäna mycket mer.

Hemma är det awesome också. Har inte skrikit åt mamma på väldigt länge och jag pratar trevligheter med mina systrar både nu och då. För dem har livet också gått på ganska bra. Beröm från lärare och ornitologikurser på Öland.
Och jag och mina kompisar, ja vi har det så trevligt, så trevligt. Förutom några små dramatiska händelser så har vi haft en bra termin där vi stöttar varandra genom skolans krav under veckan och dansar med varandra i matsalen om helgerna. Blev till och med bjuden på en studentfest idag och jag peppar som aldrig förr, jag och Gunsi ska visa hur man partar på studenter minsann.

Men nu har oron kommit. Hur bra kan jag må? Det känns som att mina betyg snart kommer att dala igen eller att mamma och jag kommer börja bråka varje kväll eller att jobbet jag har fått kommer förstöra min sommar,

bara för att. Bara för att jag har varit för glad för länge.


Kullzénskabenskalenskasenska.

Är hemma från Kullzénska nu, mitt nya jobb. Mitt nya uppehälle. Mitt nya LIV framöver. Mmm. Jag fick ett schema och ska börjar redan på FREDAG. Är så himla taggad, detta ska bli den BESTE SAMMERN I HELE MITT LIERV, som dom säger i Bestefar och jeg. Vad mycket CAPS det blev nu, det var väl roligt.

kräm kräm


Don't blame it on the sunshine

Döpte mitt argument för vems fel Kalla kriget var till "Don’t blame it on the good times; blame it on Sovjet or USA."

Jag har ingen aning om vem som gjorde vad, men nu har jag i alla fall med MJ i min titel. Klapp på axeln.


"Äääuuuhhmeeh". Så låter stockholmare när de ska säga "eh"

Hej.
Hemma efter en lång dag i Stockholm. Utbildningen var bra, boendet var bra, maten var bra. Och EGK var trevlig. Två tummar upp och allt det där.

Vi såg Brokeback Mountain på tåget hem och jag är lite deppig fortfarande. Heath Ledger in my <3 alltså. Orkar inte göra någonting alls så nu ska jag säga att jag ska sova men det kommer jag inte lyckas med, kommer sitta som en loser framför datorn tills pappa kommer hem eftersom jag är för mörkrädd för att ens röra mig.

Ville bara att ni skulle veta att jag är hemma så ni inte blev oroliga.
God söndag. För det är söndag nu.

GDLL med Lars Winnerbäck, Tommy Körberg och Robert Wells bland annat.

Ännu en värdelös -men ändå så innehållsrik- eftermiddag spenderad med Einarsson. GDLL och Dilemma-leken.
Maxi. Bakelser och smoothie på parkeringen. Pommes på McDonalds. Dipp på McDonalds. Milkshake på McDonalds.
Sedan drog jag med henne på RKUF-möte där vi fick... FIKA. Hehe. Två bitar slank ner och mina ögon blev liksom blanka av allt socker och ingen redig mat. Har fortfarande inte ätit något. 
 
JAG MÅSTE PACKA NU. Ångest-panik och beslutsångest över Stockholmsresan. Chilla Johanna, det är över EN dag. Mmm.

Hejdå mina vänner.


Har aldrig varit så rädd i hela mitt liv

Idag blev jag och Lovisa jagade, helt utan överdrift eller dramatisering, av en flock med onda skrattmåsar. DOM VILLE DÖDA OSS.
Alternativt ta våra surt förvärvade pommes från Sibylla. Läskigt var det i alla fall, vi sprang och skrek som galningar över hela skolgården och det hela slutade med att vi satt på en bänk i vår korridor och åt pommes med bearnaisesås. Ensamma. I skuggan.

Well well, förutom det har jag haft en väldigt bra dag, jag har:
-städat mitt skåp. det är en sann känsla av tillfredsställelse
-fått ett glatt förvånande betyg på naturkunskapsprovet
-skrivit ett engelskaprov och det kändes bra
-varit på trummorna för en gångs skull och min lärare blev jätteglad att se mig. nice

Ikväll ska jag faktiskt se Andra Avenyn, jag vågar knappt berätta för Frida och Linnea och c:o hur många avsnitt jag faktiskt har missat den här våren... MÅSTE HINNA IKAPP.
Stockholm förra helgen, Stockholm den kommande helgen! Denna gång på ordförandeutbildning, sjukt kul. Jag och Gunsi ska leka gay i Sveriges hetaste innerstad. Tihi. (Leka betyder låtsas, inget annat)


EVIIIIL

Kick a ginger-day


Alltså det här är galet.
CopperCab är inget jag skrattar åt längre.

ALL I NEEEEEEEEEEEEEED


Jag bryr mig inte om att detta är fake eller inte, jag älskar det ändå

Ifall jag dör imorgon



Så här ser jag ut idag. GLÖM ALDRIG MIG.

HELT SJUKT BRA


Jag hade glömt denna underbara varelse, och detta UNDERBARA program.
Grynets show, fredagens höjdpunkt när jag gick i mellanstadiet. Hennes bok står i min bokhylla, rosa och fin. I min dagbok nämns hon när jag var galet exalterad över att ha mailat henne och programmet. Och var det inte så, att jag började lyssna på Pink strax efter att programmet sluta sändas?
Ah yes, all the pieces are falling into place now. Mitt liv är baserat på Elin Eks alter ego.

Hyper

Somnade fem imorse. Vaknade fyra och en halv timme senare och följde mina små sovgäster till busshållplatsen. Sen jefvlar tog det fyr i hus, eller vad man säger. Jag har i alla fall hunnit handla, äta en galet god frukost med både kalkon och juice och läsa DN samtidigt (usch vad hemskt det där med polen), diska, städa och tvätta. Och när jag städade råkade jag ha ner en tavla bakom två bokhyllor. Den lyckades jag med hjälp av en hammare, en skruvmejsel och en väldigt lång pinne få loss. Lite våld var också inblandat.

Det jag INTE har hunnit med är att plugga, vilket kanske borde ha varit min toppprioritet idag. Men sådant, mina vänner, är livet.


Badkar. Borsta tänder. Halv fem.


ALOHA

Nu är jag hemma från stockholm, staden mina barn aldrig ska växa upp i. Men nu vankas det spaghetti och finbesök så jag hinner inte förklara varför.


Bice bice!

USCH

Idag är ingen bra dag att vara johanna.
Mår sämst, och inte på som-jag-förtjänar-sättet.
Bara väldigt dåligt.

Egentligen har jag ju inte så mycket val men man kan ju önska åt olika håll.

Just det, jag och min vän Frida var och fikade hos Lukas och Liam idag. Väldigt mysigt, de hade saknat oss. Och skaffat hund! Fin.

Vi satt också och pratade en del med Marie och hon gjorde mig oerhört sugen på att fylla arton. Mer än vad jag redan är alltså. Jag DÖR, måste göra en roadtrip. Vill en sommardag bara dra, till Danmark eller Öland, det är det samma. Bara åka någonstans.
Sen vill jag ta studenten, jobba ihop sjukt mycket cash i kalmar för att sedan resa runt i Asien och Australien(inte ut på småvägar dock. Och vi ska inte lifta med snälla bönder, HÖR DU DET FRIDA) och vi ska träffa massa nya vänner och jag ska hitta mig själv och tatuera mig och skaffa ny klädstil och... så vidare.

Fast å andra sidan kände jag mig för första gången gammal idag, när jag sa till Lukas "oj vilken fin jumbo!" om hans glaskula och jag inte fick något svar för att han typ aldrig hade hört ordet innan. Då kände jag mig väldigt out of style så att säga. Har faktiskt känt åldersnojan trycka sig på ibland, kanske ska man njuta av de sista månaderna som officiellt barn?

The Lovely Bones

Hej.

Såg precis Flickan från Ovan. Ett sant antiklimax för förväntningarna av boken jag läste för några år sedan. Den är väl sevärd, men inte mer. Enligt mig.
Och jag pratade med frida om att det nästan känns ovärt att gå på bio och betala hundra kronor för att se en film som gör att man mår sämre när man går än när man kom. Även ifall jag hade läst boken och fastän det var Peter Jackson hade regisserat den så sitter jag här, lite illamående och lite deppig.

Jaja, jag klagar inte. Den var ju inte så dålig att jag ångrar mig. Jag känner mig bara lite sårbar när jag har sett sådana otäckheter.

(Och det där med "jag önskar er ett långt och bra liv" i slutet.
Vad var det?)

I have a goal.

Jag börjar varje dag med stora mål för att plugga. Vid lunch är de nya mål; att ta vara på lovet,
ergo: inte plugga.

Det är därför jag har putsat mina fönster idag. Och det är därför jag ska fika med Frida hos familjen Barnvakt (kommer inte ihåg deras efternamn just nu, förlåt men det var länge sedan jag var där) om en timme, och gå på bio ikväll med Frida, Sanna och Linnéa.

PÅSKLOV I LIKE WOHO.
(proven som jag kommer att faila på i nästa vecka, inte så mycket WOHO. mer wäääääh jobbigt *slå sig själv i huvudet med en sten*)

Ayayayyyayyyy

Dagens sjukt heta alltså jättevarma helt galet vad det bränns-tips:

Adele - My Same 

Fy så bra

Lärdomar och livskunskap

I helgen har jag lärt mig att

små neon-pinnar som lyser kan vara multifunktionella och underhålla kajsa en hel kväll,
jag kommer att vara den första anställda på kullzénska med faktisk karisma,
fyra-åringar likväl som deras föräldrar gillar BOP-IT,
adele är för mig ännu en gång en människa att se upp till.

Och för väldigt långa sms tar det väldigt lång tid att komma fram.

Till blåbärsskogen och tillbaka

Igår upplevde jag nog den bästa promenaden i hela mitt liv.

Jag började att gå grisarundan, en liten runda runt kvarteret på tjugo minuter. Men när jag kommit till en bit på vägen så uppenbarade sig en sidosväng. Jag undrade jag hur lång den vägen var och sedan tog jag reda på det. Jag gick, gick och gick i nästan trekvart åt ett håll tills vägen inte längre var en väg utan en grusstig och den inte ledde längre fram än till en tät skog.
Då vände jag.

Solen sken, det blåste lagom och när jag vid ett tillfälle tittade ut över åkrarna fick jag en intensiv mormor och morfar-känsla, den känslan jag fick när jag var mindre och tittade ut från deras trädgård och såg den skånska slätten och alla vindkraftverk vars vingar jag aldrig lyckades följa med blicken längre än typ fyra sekunder. Blåsten som aldrig upphörde, inte ens på de varmaste juni-dagarna var det vindstilla hos mormor och morfar.
Det blev en sentimental promenad. Dels för fler barndomsminnen som poppade upp på min näthinna likt snödropparna i marken, och dels för att jag påmindes av de minnen jag kanske inte kommer att få uppleva på grund av dåliga beslut och trasiga relationer.
Min mp3 gick på shuffle och den visade att den än en gång känner mig bättre än vad jag känner mig själv. En salig blandning gjorde mig extra känslosam, typ som att jag plötsligt såg och kände allt tredimensionellt. När jag trodde att den perfekta låten var slut kom nästa, och nämen hoppsan, den var ännu bättre.

Jag kunde inte komma undan stressen ens på promenaden, men det gjorde inte så mycket. Att titta på mobilen tillräckligt ofta gjorde bara att promenaden verkade evig.

There's no halo round my head, no

Kan inte sluta lyssna på Manboy. Men det gör inget för jag har påsklov. Eller?


Klaaaaad poooooosk. Typ inte tacky alls.

RSS 2.0