20090708 12:18:01

Det här är typ en av mina favoritbilder alla kategorier. Om man räknar bort alla fåfänga synpunkter och kvallen på bilden.

Kanske lite töntigt och *buhu*-igt, men min mormor var så jävla söt när hon levde och jag saknar henne ibland. Dessutom är det mors dag idag. Grattis brita/annette och grattis mamma/johanna.

TRÖTT SOM EN GRIS NU

Men igår var galet bra! Tog inte så mycket pics, men på facebook kan ni lätt se where the action was, så att säga. Det började med förfest i Lyan, sedan beach party på Flundran, och sedan efterfest i Lyan igen. Däremellan hände det en massa grejer, men som sagt; kolla facebook om ni vill se bilder eller videos, orkar inte dra allt här... är med i några filmer också ja. Till exempel den här, när kajsa, linnea och jag beatboxar för fullt på en filt.
Känner mig riktigt nöjd med gårdagen alltså. Idag har vi pluggat kalla kriget på mitt rum och ikväll blir det utgång. Hehe, skoja. Ska kanske fika. Men fiket har kvällsöppet! Det ni.
igår
idag

Svara gärna med argument för och emot. Maila det till mig sen.

Är liberal marknadsekonomi det sista steget i den historiska utvecklingen?





[email protected]

Förutom att när jag skriker på riktigt är "kuken" utbytt mot "aaah"

Ibland blir jag fin i själen och vill skriva vackra ord och verser om nära och kära.

Men sedan kommer mitt riktiga jag fram då jag plötsligt bara vill skrika(på bloggen alltså. så cyber-skrika) "KUUUUUUuuuUUUUUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuuuUKKKKKKKKKKKKK KKKKKKKEEEEEeeeeeeeeeeeeeeeEEnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn"
... och så lite gurgel på det.







Japp, för sån är jag. Egenkligen.

Dang!

Åh. Tänkte skriva ett knasigt inlägg om att jag trillade igår hur farligt det är att umgås med Frida Peterson. Även om hur roligt det kan vara att gå på artonårsmiddag en söndagkväll.

Men sen kom jag på att jag inte har tid. Har massa skolarbete att göra och massa mat att laga. Så det får helt enkelt bli en annan gång.

Allô!

Är uppe med tuppen idag, ska jobba om två timmar och innan dess: läsa ut Singoalla. En fin bok om zigenare och svenska riddare. Tycker den är härlig med lite good ol' fashion-fördomar, alltså att zigenare är tattare som bara plundrar och att nordbor är guldlockiga gossar som alltid håller vad de lovar. Inte alls vinklat, nejdå.
Vädret ser ut att bjuda på sol idag med, lär bli en busy dag i Glasskulan. Kom dit och ät lite glass vettja! Om jag får som jag vill står jag där mellan halv tolv och halv fyra. Ses då.
Kisskiss

Jag är en fattig student, men jag lever ändå.

Ibland känner jag att jag är cool som inte bryr mig om vad jag har på mig. Att jag är chill som nästan bara bär oversize-kläder och zero accessoarer(vet inte ens hur man stavar till det, så dålig är jag. var tvungen att googla ordet) och att det är så naturligt och fint.

Men så kommer det en vårdag när jag känner inspirationen sippra över mig likt droppar från en trasig duschkran, och jag vill bara gå och köpa kläder, armband, halsband, saker till mitt rum, smink och krämer. (för att bara nämna några saker).

En sådan dag var det idag. Och då känns det sådär kul att ha fjorton kronor på kortet.
när jag var ung och icke-materiell. (alltså att jag satte på mig vad skit som helst och kallade det kläder)
fast åh, så lycklig. i miami under ett påsklov, inte fy skam det.

*trött* Har sprungit fem kilometer på 3...

dsc01752 (MMS)

*trött* Har sprungit fem kilometer på 35.23 minuter nu. Mitt mål var visserligen att komma i mål under 30, men jag fick så sjukt mycket håll och när min andning började låta lite konstigt så fick jag gå nån kilometer. Men sprang in i mål, det gjorde jag. Rut kom in på 30 nånting och mamma på 31. Duttiga. Imorgon bitti är det frisbeegolf. Så tråkigt! (detta är en mobilblogg. jag ligger egentligen i sängen!!!) (fin bild va)


Såna här videoklipp gör mig glad.


Hej. Igen.

Jag startade den här bloggen för att skriva av mig och låta andra ta del av mina till viss del ointressanta äventyr här i livet. Men när det blev för mycket ordbajs, för mycket "hehehehreiehjkewhrlweh cz44333<3333"-grejer så gjorde jag om min dagbok till en övning för att bli bättre på att uttrycka mig i skrift. Jag vill vara bra i svenska, vill vara bra på att skriva och få folk att förstå precis vad jag pratar om. Så jag började öva mig här och trodde att det gick framåt, men häromdagen när jag tittade igenom mina inlägg så kände jag att nej, jag har inte förbättrats alls ju. Skriver fortfarande knöligt och inte alls som jag VILL.

Så därför tar jag min paus. För den lär fortsätta, förutom korta inlägg såsom detta, ett tag till. Ses.

Hej.

Har bestämt mig för att ta en bloggpaus ett tag, eftersom jag stör mig på allt som jag själv skriver.
Så vi ses om ett tag mina läsare, jag lovar att länka på facebook när jag har blahgat igen.
Trevlig Kristi flygare.

Wähhh

Åhhhhhh jag skriver så dååååååligt

Det går en vind över vindens ängar


Hähä, åkej. Mina collage kanske inte är så annorlunda från varje gång. Men håll till godo.

Mon jour. Aujourd'hui. Ne pas hier, ne pas demain. Aujourd'hui.

Min dag:
Jag började med att vara uppe till halv ett. Kände att om jag nu skulle ha nationella prov i franska steg fyra kan jag ju lika gärna ha sömnlöshet att skylla på när det går på röven!
Och idag var alltså nationella proven i franska de enda lektionerna jag hade. Nice, kan man tycka. Fast ändå inte. Det var helt klart det svåraste prov i franskan jag varit med om. Och jag vill inte negga för mycket, men det gick nog ganska mycket på röven ändå. Håller tummarna för ett vg i slutbetyg. 
Men jag är glad ändå, detta var det sista provet jag någonsin kommer att ha i franska. Me and aminis be all like happi and all of dat.

Sen vare lunch, och efter det var det friluftsdag/eftermiddag/timme/halvtimme. Jag och Reia sprang fyra kilometer och nu har jag blåsor under fötterna men är ändå fett nöjd. Vi gick inte en enda gång!
Nu ska jag äta och ringa min mamma. För om vi ska gå mycket ikväll så har jag ingen större lust att gå runt med blåsor under fossingarna för att titta på fåglar på öland. Annars: tre timmars fågelskådning ikväll. wohoo

Tänk om jag hade en sabel


DööÖöööööÖöööÖÖÖöööö

Kul att vi har nationella prov i franska imorgon och när mamma igår sa "merci" så svarade jag "beaucoup". WÄH. Men jag fick reda på engelska-nationella idag och känner mig ändå rätt nöjd, med tanke på hur dåligt jag trodde det hade gått när jag precis hade skrivit det. Skönt asså.
Och jag och Loffe gick till dagiset efter skolan och bokade en tid, nästa onsdag klockan tolv ska vi observera skiten ur barnen på Monte Cavallo, ROLIGT. (Hehe, vi pratade om hur vi skulle fråga innan vi kom dit. "Hej, får vi låna några små, små barn att experimentera på? Ni får nog tillbaka dem snart...")
Ååååh, borde verkligen plugga. Au revoir mes amis, je ne sais pas si nous vaisons recontrer un autre fois, parce-que je vais étudier francais maintenant et je ne l'aime pas... peut-etre je vais mortir. Au revoir.

Run bitch, run

Sitter och mäter sträckor att springa. För att öva inför Margareta-loppet. Jodå, det ska jag minsann springa (tydligen).
Ikväll fyller min löpar-period tre veckor. Alltså har jag sprungit regelbundet varannan dag i tre veckor. På många år är det det längsta jag någonsin klarat, känns ganska bra. Det är ju det enklaste, billigaste och smidigaste sättet för mig att träna på. Går snabbt gör det med! 
Har nu kollat upp en slinga som ska vara fem kilometer lång, borde väl springa den snart för att se hur lång tid det tar, så jag kan komma först på själva loppet.
jag

God Söndag.

Igår gick jag på stan med Amina och förvånades än en gång av hur lätt jag övertalas, den här gång till att köpa Extasen av (de bäst utklädda!) Frida, Kajsa och Linnéa. Kul att jag betalar femtio kronor för att läsa om hur mycket jag som staggnist hatas av en hel skola. Heee hee hee.
För övrigt ska jag och Fridis på utbildning om Fairtrade i juni, roligt roligt! Om jag bara hittar någon som kan jobba för mig i två dagar (om någon jag jobbar med ser detta och är ledig den nittonde och tjugonde juni men kanske vill jobba egentligen, hör av dig!!! puss) så ska vi bli ambassadörer av något slag, om jag har fattat det hela rätt. Nåväl, om jag inte fattar nu så lär jag väl göra det den tjugoförsta juni.
Nu ska jag lägga in Pang Prego-poddar på min mp3. Om någon har missat detta underbara radioprogram som slutade gå i vintras, frukta icke. Här finns alla poddar. Tre års ljuv radiosänd tid.
God Söndag!
ville bara visa att jag nu har tagit alla twinrix-sprutor. kolla vad jag blödde!!!!!

Hur man skaffar pojkmän


Det här är så bra underhållning. Love u guyz

DO THAT NOW, PLEaSe.

Nationella prov i engelska idag. Gick inte awesome. I was very sad because I want to get a MVG in English B, but now maybe I won't get that. Dang!
Muntrade upp mig med att gå på kör. Jadå minsann! Och franskan var tyyyyyyyp inställd, vi fick i alla fall jobba hemma, så jag sköt upp det till i helgen och gick och fikade med Amina, Lovisa och Grabbiel istället. Tre pommestallrikar senare var vi nöjda och började gå hemåt i detta gudsförgätna väder vi har idag.

Ska snart dra till Funkisbo och kolla på DH hela kvällen. Nizeness!


konstnärlig bild


Jag bloggar från min mobil! Medans jag sit...

Jag bloggar från min mobil! Medans jag sitter vid datorn!!! Woho


2007- ett argt inlägg om osäkerhet och tonårsbeteende

Idag kom jag att tänka på mitt livssynsläger som jag var på för snart tre år sedan. Eller, jag började tänka på en kille som var där.
Jag minns inte riktigt vad han hette, säkert typ Casper eller nåt. I alla fall, på det här lägret hade vi en massa gruppdiskussioner och en dag var det om genus och könsroller och dylikt. Och jag inflikade då att jag tyckte att alla amerikanska sitcoms är så könsstereotypa och att jag störde mig på att i nästan varje avsnitt var det en "ska mannen laga mat?! nej huanemig! smit undan du, det är ju din fru som tycker sånt är roligt!"-scen som fick hela studiopubliken att dö av skratt.

Och då sa den här CASPER, eller OLIVER, eller vad han kan ha hetat; "Meh. Ofta man bara orkar analysera så mycket? Fan va töntigt. Och förresten tycker jag det är hett när min flickvän hånglar med sin kompis och vi får filma det för att kolla på senare. HÖHHÖHÖHÖHÖHHÖHHHHH"

När jag tänker tillbaka på den där diskussionen här blir jag så trött. Trött på den där jefvla Stockholmsattityden han hade och smyg-antifeminismen som fick mig att känna mig som en över-prettig och bitter feminist på fjorton bast. Men jag blir också väldigt trött på mig själv som var så van vid att skratta att jag bara fnissade och sa "jaja, ursäkta då...!" och trodde att jag hade vunnit diskussionen istället för att reagera som jag borde ha gjort, alltså att säga till honom att låta mig tycka vad jag vill och att han såg ut som en röv i ansiktet.
Jag vann inte diskussionen inser jag nu. Det enda jag vann var väl att jag nu, tre år senare, kan se att jag ändå hade lite rätt när jag sa det jag sa och att jag inte umgås med såna förtryckare som honom nu.

 
Jag och en tjej vid namn Veronica. Tyckte inte så mycket om henne. Tyckte inte så mycket om någon på det lägret. Jo några förresten. Typ hon som var aktiv i Röda Korset och hade dreads. Hon var cool.

Hejeee!

Idag har jag varit extremt jobbig och för det ber jag om ursäkt till alla som vistades i min närhet. Alltså seriöst, förlåt. Senast igår tänkte jag för mig själv "chilla johanna. tare luuuugnt. andaaas" men när solen lös mig i ögonen idag så var det som om djävulen själv visade sig i mig och jag löpte amok typ.

Fast nu kanske jag överdrev. Det var ju inte bara jag som sjöng London Bridge i korridoren eller fick tourettes-ryck (lite i alla fall. jag svor inte, men pep lite då och då) i matsalen. Men jag kan ju inte be om ursäkt å Lovisas vägnar, så det får räcka med min. ( ;) ;) ;) )

Tänkte svara på alla mina frågor nu! (Nu ljög jag igen. Jag har kollat ip-adresserna och identifierat alla 'anonyma' så jag vet vilka som inte har ansträngt sig för att lära känna mig. Fy på er andra. Fy.)
I alla fall. Här kommer mina svaaaaar:

Från ANONYMM!!!:
Hur rik är din pappa?
- Ja du, "ANONYMM!!!". Det är svårt att svara på eftersom min pappa (läkaren) inte är så pigg på att diskutera ekonomi med mig. Jag kan bara utgå från att han som radiolog tjänar otroligt stora summor pengar eftersom han kör mig vart jag än vill och därför har obegränsat med bensinpengar. Skulle tippa på att han har åtta miljoner i årslön, give or take.

Beskriv hur din drömkille ser ut!
- Lång, mörk och mystisk. Bra på att laga mat och på att ge mig uppmärksamhet. Nej, skämt åsido, jag behöver en schysst man som är rofylld, lagom allvarlig och sjukt snygg. Helst ska han ha lockigt hår/vara från skottland. Har även fått för mig att iranier är snygga, true or false?

Vad tycker du är bäst med festivaler?
- På kvällskvisten upplever jag att alla blir så vänligt sinnade och ingen bryr sig om att den man kramar har bott i tält på en festivalcamping i två dar och förmodligen luktar apa både i håret och i munnen. Man kramas ändå. Det tycker jag är så mysigt!

Vilken syster tycker du mest om?
- ÄLSKAR MINA SISTERS FROM THE SAME MISTERS LIKA MYCKET. Våra bråk och ibland uttröttande relationer till trots. Därför tänker jag inte välja någon...

Från fp:
Skulle du gråta om jag dog?
-Självklart Frida. Precis som du skulle gråta om din mamma dog (vilket jag bara undrade eftersom jag aldrig sett dig gråta och trodde därför att du var en sån som inte KUNDE gråta!) så skulle jag fälla många tårar om du gick hädan. </3

Från Anonym :P:
1. Är det verkligen sant att din pappa är cowboy?
- Nej Anonym :P, det är inte sant. Och jag skulle uppskatta om de ryktena kunde upphöra så jag dementerar dem nu en gång för alla.

2. Tror du att vi kommer få förhör på franskaläxan från i torsdags på tisdag?
- Nej, det hade vi inte.

Från : 
får jag fimpa min cigg i din ööööl?
- Om jag hade öl och den nästan var slut så det bara var saliv kvar hade du fått det!

Från Anonym
Vem av dina kompisar gillar du mest? Erkänn det är mig?
- Kära Anonym, jag värdesätter mina vänner lika mycket. Klart att de jag umgås mest betyder mycket för mig! SÅ ÄVEN DU. För jag vet vem du är. Puss puss.

Från Anonym:
GDL: Psycot som snackar med sig själv på fiket, Arnold Schwarzenegger (när han var som störst) eller "Macus"?
- Svår en! Nu har jag ju haft lite tid att tänka, men mina svar och motiveringar är:
Jag skulle gifta mig med Arnold Schwarzenegger för att han är ganska rik och uppfattas som "het" och när han var som störst var han också ganska ung. Hade nog dödat den läskige killen, han gav mig inga goda vibbar. Macus hade blivit mitt one-night-stand.


Ja mina vänner, det var alla frågor för den här gången. Nästa gång det blir frågestund hoppas jag att ni är LITE bättre på att skriva frågor. (Ni som skrev, ta inte åt er <3 <3<3 )
PUSS OCH KRAM HEJDÅ DETTA INLÄGG BLEV SJUUKT LÅNGT OMG ÅNGEST


Stagneliusskolans datorer

I källaren kan man sitta om man vill ha snabba datorer. Det är ofta relativt tyst och städat därnere. Men risken för att folk ska tro att man är "spec" när man sitter där ökar eftersom det är i källaren som förstärkningslärarna, "spec-lärarna", håller till. Alternativet är då att sitta i biblioteket, men chansen att det ska finnas datorer som är lediga är väldigt liten för det mesta. Att den dessutom ska fungera eller vara någorlunda snabb är typ lika sannolikt som att det inte är köttbullar i matsalen den dagen. Inte så värst stora odds alltså.
I ettan brukade vi sitta uppe i D4 eftersom ingen brukade orka gå alla trappor upp till fjärde planet bara för att hitta en dator (om man inte hade lektion) så där fanns ofta lediga sådana, och de var snabba och hade photoshop också. Men nu i tvåan har också vi insett att nej, det är fan inte värt det.
Sen har vi ju alla datorsalar på skolan, men för att få använda dem måste man ha bokat salen och har man inte det är det nackskott på om man vill komma in där under lektionstid. Fy för dem som försöker med något så fruktansvärt omoraliskt, mitt på ljusa dan också! 

I år har vi fått något nytt till skolan, nämligen Fort Knox-vagnen. Det är en vagn med en massa bärbara datorer som finns i ett VALV på biblioteket. Att boka den betyder att man måste veta exakt på vilka lektioner som de ska användas eftersom man måste boka den typ tre månader i förväg...

Nu har jag skrivit en lång text om datorerna på vår skola istället för att skriva franskaläxan till imorgon.
Fy Johanna.


BRB


<>:@

Hej, nu är det maj, jag har jobbat hela dagen, tjänat cash, blablablahh.

Men när jag kom hem blev jag trött. Hela dagen har jag väntat, hoppats, slipat på svar. Och vad får jag se när jag kommer hem? 
Två frågor. Två frågor?! TVÅ PERSONER?
Inte okej. Frågestunden får vänta.

DU HAR VANHEDRAT HELA SLÄKTEN. Nu kväver jag dig. UH UHUHUHUH.
(crookboy, i love you)

Peace out, doodle-dee dout.

Maj ett

Igår var det valborg. Jag var med många andra hos Frida under kvällen och förutom att Petersons nyslipade golv fick en lite väl skarp knäspark och gick sönder så var det väldigt, väldigt trevligt. Vi satte upp studsmattan, sjöng Hello Saferide och planerade många sommarkvällar i uterummet på Siriusvägen. Och hem kom jag, som det curlingbarn jag är, med taxi. Taxi, pappa!

Om en halvtimme ska jag åka och jobba, från elva till halv fem i Glasskulan. Uuuuh, kom och heeelsa poo meeii..! Ikväll planerar jag att köpa gott-gott och sitta på mitt rum med mr. dator och en film eller två. Och just det, efter press av mina läsare (läs; gun) så ska jag göra en Kenza-Kissie-Dessie-Foki-thaing och ha en FRÅGESTUND. Men om när jag känner för att svara det inte finns fler än tio frågor, så blir det inga svar. För att jag inte ska verka helt sär. Så fråga på nu.

Maintenant, je vais me maquiller. (?)
Au revoir, mes amis.


RSS 2.0